Toegankelijke kleuren zijn lelijk …

Dat denken designers vaak. Gelukkig zijn er enthousiastelingen zoals Furquan Ahmad die bewijzen dat je juist met creativiteit tot de mooiste combinaties kunt komen. Zijn Figma post is alweer 4 jaar oud, maar nog steeds 100% actueel. WCAG.nl vertaalde deze en geeft jou de link naar het pallet.

Vertaald bericht

“Toegankelijke Paletten heeft meer dan 50+ AAA-funky kleurenpaletten die je kunt gebruiken in je volgende project! Om het internet toegankelijker te maken, leek het mij geweldig om een ​​lijst met spannende AAA-kleurencombinaties samen te stellen. Het is een veel voorkomende misvatting dat AAA-kleurenpaletten niet spannend zijn. De kleurenpaletten zijn geïnspireerd op voetbalteams in Londen en Manchester, maar ook op plaatsen in Londen die ik dagelijks bezoek. Geïnspireerd door de muurschilderingen van Hackney Wick, of gewoon met de metro naar Elephant and Castle. Ik heb gedurende 2 maanden inspiratie uit deze plaatsen gehaald en een lijst met mijn favoriete stijlen voor je samengesteld! Alle paletten voldoen aan de w3C-richtlijnen voor webtoegankelijkheid. Laten we samen een meer inclusief en toegankelijk web creëren!”

Download

Dank Furquan voor je continue inzet voor een betere digitale wereld!

Rechtenvrij gebruik onder voorwaarden

Je bent vrij om dit kleurenpallet te delen (kopieer en verspreid het materiaal op elk medium of formaat voor welk doel dan ook, zelfs commercieel) en aan te passen (remix, transformeer en bouw voort op het materiaal voor welk doel dan ook, zelfs commercieel). De licentiegever kan deze vrijheden niet intrekken zolang je je aan de licentievoorwaarden houdt.

Onder de volgende voorwaarden

Naamsvermelding: je moet de juiste vermelding vermelden, een link naar de licentie verstrekken en aangeven of er wijzigingen zijn aangebracht. Je mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet op een manier die de indruk wekt dat de licentiegever jou of jouw gebruik onderschrijft.

Geen aanvullende beperkingen: je mag geen juridische voorwaarden of technologische maatregelen toepassen die anderen juridisch beperken in het doen van alles wat de licentie toestaat.

Mededelingen

Je hoeft niet te voldoen aan de licentie voor elementen van het materiaal die zich in het publieke domein bevinden of waar jouw gebruik is toegestaan ​​door een toepasselijke uitzondering of beperking. Er worden geen garanties gegeven. De licentie geeft jou mogelijk niet alle machtigingen die nodig zijn voor het beoogde gebruik. Andere rechten, zoals publiciteits-, privacy- of morele rechten, kunnen bijvoorbeeld de manier beperken waarop je het materiaal gebruikt.