Advies Digitale Toegankelijkheid

We helpen je verder met de digitale toegankelijkheid van je website(s) en organisatie.

Je website en organisatie toegankelijk voor iedereen

Als organisatie wil je dat al je digitale kanalen toegankelijk zijn voor je inwoners, bezoekers of cliënten. Eigenlijk voor iedereen. Uit onderzoek van Gebruiker Centraal is in 2021 wederom gebleken dat een kwart van de internetgebruikers een vorm van beperking heeft. Voor al deze mensen is het belangrijk dat je website zo toegankelijk mogelijk is. Hiernaast is het voor overheidsinstanties een wettelijke verplichting om te voldoen aan de WCAG-richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Het vraagt van je organisatie dat het zich mee-ontwikkeld. WCAG.nl heeft de kennis en kunde om je daarmee te helpen.

Verder met digitale toegankelijkheid

Toegankelijke websites

Samen maken we je websites toegankelijk voor al je inwoners, bezoekers en clienten.

Toegankelijke organisatie

Veranker digitale toegankelijk in je organisatie en blijf toegankelijk.

Wet- en regelgeving

We helpen je te voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Hoe we je kunnen helpen

Het onderwerp digitale toegankelijkheid kent vele kanten. En daarmee uitdagingen. Het verschilt dan ook per organisatie wat er nodig is om de situatie verder te helpen. Zo kunnen we je onder andere helpen met het volgende:

 • Begeleiden van toegankelijkheidsonderzoek
 • Opstellen van toegankelijkheidsverklaring
 • Verkrijgen van steun en draagvlak van management of bestuur
 • Interpreteren en voldoen aan de wetgeving
 • Inventariseren van je hele online aanwezigheid én prestaties
 • Maken van plan van aanpak en/of beleidsplan
 • Trainen van personeel

Ervaringen van klanten

WCAG.nl heeft ons product getoetst op toegankelijkseisen. Digitale toegang voor iedereen staat bij Deedmob hoog in het vaandel en WCAG.nl heeft ons hierin professioneel getoetst en ondersteund. De werkwijze van WCAG.nl kent zich door kennis en kunde en stelt zich op als goede en kritische partner in dit proces.

WCAG.nl heeft met hun tactvolle en zelfstandige aanpak het verschil gemaakt in hoe toegankelijk de (sub)sites van onze gemeente zijn. Met enorme kennis van zaken en een positieve kijk hebben zij onze collega’s en leveranciers benaderd om onze toegankelijkheid te verhogen. Wij zouden ze zeker aanraden als partner.

Als communicatiemedewerker is het handig dat ik een helpdesk heb voor al mijn vragen. Ze reageren altijd binnen 48 uur. Zo hoef ik nooit lang te wachten en kan ik snel verder met mijn taken. Ze weten veel van pdf’s, filmpjes, afbeeldingen en andere content dat ik dagelijks inzet voor onze website.

Digitale toegankelijkheid expertise

WCAG.nl is in 2016 gestart met het delen van kennis op het gebied van digitale toegankelijkheid. Gevoed door ervaringen van eigen projecten werd in de beginjaren actief kennis gedeeld met andere, vaak kleinere, internetbureaus. Eind 2019, in aanloop naar de wetgeving in september 2020, groeide het WCAG-team sterk en werden de advies- en onderzoeksafdelingen opgezet. We hebben inmiddels honderden organisaties verder geholpen in digitale toegankelijkheid. Onze ambitie: digitale toegankelijkheid voor iedereen.

De voordelen van WCAG.nl:

 • Onze experts zijn getrainde professionals in WCAG en WCAG-EM
 • We hebben jarenlange ervaring met onderzoek en advies
 • Voor elk traject een unieke prijs, zo betaal je nooit teveel

Deze organisaties gingen je voor

Rijksoverheid
Gemeente Doetinchem
Provincie Zeeland
BIJ12
VNG

Meer weten? Kennismaken?

Heb je vragen over digitale toegankelijkheid? Wil je weten hoe ik je hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier of de contactgegevens hiernaast.

Vul alle velden in tenzij anders aangegeven.
 • De persoonsgegevens die je hier achter laat gebruiken we uitsluitend om contact met je op te nemen.

  Lees onze privacyverklaring

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.