Zorg dat herhalende blokken op een pagina overgeslagen kunnen worden

Op veel websites staan blokken content die op iedere pagina worden herhaald. Bijvoorbeeld het logo, het navigatiemenu, het zoekveld, enz. Bezoekers die gebruik maken van een schermlezer, zoals voorleessoftware of een brailleleesregel, en bezoekers die met het toetsenbord navigeren moeten, iedere keer als ze op een pagina komen, bovenaan de pagina beginnen. De inhoud wordt steeds volledig voorgelezen voordat zij uitkomen bij de inhoud op de pagina. Het navigeren duurt zo erg lang.

Zorg daarom voor een manier dat zorgt dat bezoekers herhalende blokken kunnen overslaan. Voer hiervoor skiplinks toe aan de pagina.

Een skiplink is een ankerlink die verwijst naar een onderdeel lager op de pagina. Hiermee geef je bezoekers de mogelijkheid om sneller bij een pagina-onderdeel te komen. Skiplinks zijn doorgaans niet gelijk zichtbaar, maar worden ze pas zichtbaar als er met het toetsenbord door de pagina wordt genavigeerd.

In de code ziet dat er zo uit:

				
					
				
			

Skiplinks horen het eerste element op een pagina te zijn. Zet ze dus bovenaan in de code en gebruik ze op iedere pagina waarop herhalende blokken staan.